tp.ua
Визы без проблемнаш профессиональный девиз

Мы гарантируем оперативное оформление и сбор документов для оформления виз во все уголки мира, а также — консультации по оформлению документов для получения виз.

Катерина КириченкоВизовый менеджер
Куди втекти українцю?

Куди втекти українцю?

30 апреля 14 16:09| 4235| 3

У той час як українські політики не можуть розібратися між собою, звичайні жителі країни все частіше замислюються про безпеку своїх рідних і близьких, а олігархи - про безпеку свого капіталу і можливі шляхи відступу. Звичайно, перша хвиля паніки спала, за цей час Україна встигли швидко залишити наближені до керівництва країни політики і члени "сім'ї " президента, тим більше привід у них для цього був. Але зараз почала проглядатися нова тенденція, коли з країни біжать люди, не пов'язані з діяннями політичної верхівки.

За даними, наданими фахівцем з візових консультацій, що є генеральним директором компанії Get- Visa, Сергієм Пікаловим, серед найбільш затребуваних країн для свого проживання наші співвітчизники вибирають США, Канаду і Великобританію.

"Попит на британську візу виріс практично на 400 % в порівнянні з квітнем минулого року. Для України це просто неймовірний показник, - говорить Пікалов. - А якщо до нього додати і той факт, що майже в два рази зросла кількість відкритих віз до Канади і США, то вимальовується закономірна картина. у даній ситуації свою немаленьку роль грає ще й той факт, що США зараз дає візи мінімум на 5 років. Не треба забувати і про Швейцарію, після подій на Майдані до нас звернулося в 2 рази більше громадян з проханням відкрити туди візу, ніж в будь-який час до цього ".

За словами того ж Сергія Пікалова, середньостатистичний українець сьогодні практично перестав цікавитися туристичними пропозиціями. Наші громадяни перестали думати про відпочинок, відповідно, впав попит на поїздки в Індію, Індонезію, Африку та Азію. Зате про переїзд на ПМЖ за кордон стали замислюватися навіть ті, хто раніше взагалі не залишав межі рідної країни.

"Люди не хочуть просто кудись їздити, вони хочуть отримати можливість виїхати з України в будь-яку хвилину. Якщо взяти для порівняння дані за березень минулого року, то за три останні місяці в 3 рази зріс попит саме на довгострокові мультивізи " Шенген ", - говорить Сергій Пікалов.

У своєму інтерв'ю він також зауважив, що українці в паніці стали одночасно відкривати візи для членів усієї родини одразу, при цьому людей не цікавить певна країна, вони просто бажають виїхати подалі від України і бажано надовго, щоб уникнути наслідків можливих військових зіткнень. У свою чергу, ЄС не поспішає відкривати свої обійми всім бажаючим, оскільки це просто економічно невигідно консульствам.

"На відміну від британців, які стягують плату за кожен рік перебування у їх країні, країни Шенгену беруть одноразовий консульський збір у розмірі 35 євро, тобто розмір збору не залежить від того, на скільки років відкривається віза. Якщо враховувати, що консульства в нашій країні повністю знаходяться на власному забезпеченні, то саме від суми збору залежить оплата оренди, виплата заробітної плати консулу та іншим співробітникам. Тому просто не в інтересах консульства відкривати українцям довгострокові візи. Адже якщо відкрити всім бажаючим довгострокові візи цього року, то від чого отримувати дохід у наступні роки, якщо відсоток звернення в консульство значно впаде.

Цікавий факт. За рік на Україні видається близько 2 млн шенгенських віз вартістю по 35 євро кожна - у результаті це 70 млн євро! Хто погодиться добровільно втратити такі гроші? Мені не здається, що європейці нас настільки люблять ".

Також в інтерв'ю були названі країни, які найчастіше вибираються українцями для переїзду на постійне місце проживання. Серед них виділяються за частотою звернень Німеччина, Іспанія, Польща, Італія.

А ось багатії повально втікають до Англії. " Всі громадяни України, у яких в банківській довідці на рахунку більше 1 млн євро, звернувшись в нашу компанію, хочуть відкрити візу до Великобританії на 5 років. І останнім часом кількість таких клієнтів вже вимірюється десятками ", - говорить Пікалов.

Грунтуючись на особистих спостереженнях пана Пікалова, сьогодні можна говорити про те, що Україна найчастіше намагаються покинути бізнесмени та молоді фахівці різного профілю у віці від 25 до 45 років. При цьому 60 % з них щорічно отримують дохід у розмірі до 15 тис. грн., 35 % - до 50 тис. грн., І всього лише 5 % - це багатющі представники еліти.