tp.ua
Визы без проблемнаш профессиональный девиз

Мы гарантируем оперативное оформление и сбор документов для оформления виз во все уголки мира, а также — консультации по оформлению документов для получения виз.

Катерина КириченкоВизовый менеджер
Болгарія полегшила оформлення віз для громадян України

Болгарія полегшила оформлення віз для громадян України

Урядом Болгарії було прийнято рішення про спрощення порядку відкриття віз для деяких категорій українського населення, які обрали цю державу для туристичних цілей та відпочинку. Це повідомлення було отримано від Відділення політики та комунікацій МЗС Болгарії.

Так, українцям, які раніше відкривали візи в Болгарію, використовували їх без порушень візового режиму та мають бажання знову поїхати в цю країну за туристичними путівками, можуть оформлятися короткострокові візи з правом двох і більше в'їздів та максимальною тривалістю дії один рік.

Також відомство повідомило, що для громадян України, які вододіють правом власності на нерухоме майно в Болгарії, можливе оформлення таких віз:

  • дворазова або багаторазова приватна віза з максимальним строком дії до 365 днів - для тих категорій українців, які раніше не зверталися за отриманням болгарської візи;
  • дворазові, багаторазові приватні візи з максимальним трирічним терміном дії тим категоріям, які раніше отримували і законно використовували болгарську візу.

Українцям, які не досягли 18-річного віку і бажають відвідати державу як туристи, або з метою перебування в організованих таборах для дітей та молоді (за спортивним, культурним чи освітнім обміном) можливе оформлення мультивіз граничний термін дії яких не перевищує п'ять років. Строк дії цього дозвільного документа не залежить від того, чи оформлялася така віза раніше, але не може виходити за рамки досягнення 18 років аплікантом. Цей тип дозволу оформлюється безкоштовно.

Для українців з обмеженими можливостями, у яких в наявності є документи, що підтверджують їх стан здоров’я, бажаючим відвідати Болгарію в якості туриста, може бути оформлена дворазова або мультивіза терміном дії до року, незалежно від того чи оформлювалися ними подібні візи раніше.

Граничний строк дії документа для здійснення закордонних поїздок повинен бути не менше ніж 90 діб після повернення з поїздки в Болгарію. Цей спрощений режим відкриття віз для українців введено до 31.12.2015 року.