tp.ua
Визы без проблемнаш профессиональный девиз

Мы гарантируем оперативное оформление и сбор документов для оформления виз во все уголки мира, а также — консультации по оформлению документов для получения виз.

Катерина КириченкоВизовый менеджер
Для українських туристів Польща вже спростила візовий режим

Для українських туристів Польща вже спростила візовий режим

8 мая 14 09:14| 1742| 0

Обидві сторони дійшли домовленості щодо вирішення найбільш принципових питань. Польська влада ухвалила рішення про загальне спрощення візового режиму для українських громадян.

Департаменті інформаційної політики при Міністерстві закордонних справ України повідомив, що під час українсько-польських консультацій у Львові була досягнута домовленість між двома сторонами з консульсько-правових принципових питань.

Так, починаючи з 15 травня цього року, українці, котрі вже мають туристичні короткострокові візи, матимуть можливість отримати багаторазову візу на один рік, а громадяни, які звернуться за шенгенською візою вперше, будуть отримувати дворазову візу на пів року.

Також Польською владою прийнято рішення щодо питань максимального спрощення видачі візових документів особам, які були переселені з території Польщі та їхнім нащадкам. Такі особи мають право подавати клопотання про отримання віз терміном на два роки (у разі відсутності у таких осіб візової історії) та віз на п’ять років (при наявності такої історії) разом з родичем/опікуном/або  супроводжуючою особою.

Також, було остаточно узгоджено проект угоди про правила щодо місцевого прикордонного руху.

Проектом такої угоди передбачається: встановлення строку перебування в межах прикордонної зони протягом 90 днів з дати кожного в'їзду до країни; скасування передбаченої плати за оформлення дозвільних документів на перетин кордону для громадян України вдруге та усі наступні рази; скасування вимоги до громадян України, яка передбачає наявність страхового полісу під час перетину кордону в рамках прикордонного руху; та внесення до загального переліку населених пунктів, що знаходяться в межах 30-ти кілометрової зони, котрі не були включені раніше до цього переліку.